София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Валери Симеонов: От 1 януари ще намалеят злоупотребите с фалшиви ТЕЛК-ове

Чрез общата здравна информационна система

4 годиниЗдраве 2 Боряна Райчева

След срещата си със заместник-министъра на здравеопазването Жени Начева, новоизбраният заместник-председател на Народното събрание Валери Симеонов заяви, че въвеждането на общата информационна система в здравеопазването от 1 януари ще намали злоупотребите с фалшивите ТЕЛК решения.
По думите на Симеонов, информацията за съответния пациент ще постъпва от джипито към Здравната каса и към съответната Регионална здравна инспекция. Информация ще се получава и от аптеките. По този начин, според Валери Симеонов, ще бъде преустановена възможността за злоупотреби.
Депутатите от „Обединени“ патриоти обсъдиха със заместник-министър Начева и бюджета за здравеопазване за следващата година. От разговора е станало ясно, че при второто четене на бюджета за здраве парите за доболнична помощ ще бъдат променени от 19 на 25 милиона лева и по този начин ще бъдат удовлетворени исканията на личните лекари.