Гледай
на живо

Валери Симеонов: Пак ни извъртяха

Вицепремиерът бесен от приетия закон за концесиите

“Пак ни извъртяха! Депутати от ГЕРБ и ДПС промениха току-що приетия Закон за концесиите по най-подлия начин - чрез преходни и заключителни разпоредби на Закона за ограничаване на административното регулиране и административния контрол върху стопанската дейност", написа вицепремиерът Валери Симеонов в профила си във Фейсбук.
"Концесиите на плажовете ще се определят от Министъра на туризма, а не по общия ред, определен от Закона за концесиите. Това означава, че ще продължи по най-непрозрачен начин раздаването за по 20 години (а може и повече) на приближени фирми и групировки. Явно при това ръководство на Министерството, България няма да има съвременен и прозрачно-регламентиран туризъм. Това е поредният саботаж на опитите за въвеждане на нормално управление и реална конкуренция", обяснява недоволството си Валери Симеонов.
"Благодаря на колегите от Обединени патриоти, които се противопоставиха на предложението в пленарна зала. За съжаление, такива са правилата на демокрацията - ДПС+ГЕРБ - 100 "за" срещу 43 "против", изтъква вицепремиерът и допълва:

"И така, равносметката е: Слънчев бряг север – Маджо, Слънчев бряг юг – ВИС, Несебър юг – ВИС, Поморие централен - братя Маргини, Бургас север - братя Маргини, Созопол Харманите – ВИС, Созопол централен - подготвен за братя Маргини, и т.н., и т.н. Сараите на Доган - плаж Отманли – ДПС. На печелившите - Весела Коледа и честити нови 20 години концесии!"