София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Валери Симеонов с историческа победа срещу шума

Вицепремиерът горд с първите затворени дискотеки по морето

6 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Виципремиерът Валери Симеонов отчете историческа, по думите му победа, в ожесточената война между него и шума слез 23:00 часа по морските ни курорти.
 
Двете заведения, чието затваряне, предизвика искреното задоволство на вицепремиера са  култовата дискотека „Какао Бийч“ в курорта „Слънчев бряг“ и бар „Хедон“ край Созопол. 
 
Двете заведения няма да работят, докато не отстранят нарушенията, за които са санкционирани, обясни  още  Симеонов. Той  за пореден път уточни още, че този вид  акции не са насочени срещу  бизнеса и не целят той да бъде смазан, но всички трябвало да следват правилата. Вицепремиерът използва и възможността да атакува и кмета на Созопол, избраният гласовете на ГЕРБ Панайот Рейзи, с когото водят отдавнашна битка.
 
Симеонов припомни и че е дал Рейзи на прокуратурата, заради това че последният е разрешил на обекти, които все още не са влезли в експлоатация и документацията им не е изрядна, да развиват дейност.
 
От началото на летния сезон Регионалната здравна инспекция е издала общо 84 протокола с предписания, шест акта за налагане на административни наказания и 26 заповеди за спиране на озвучаването след позволения от закона час.