Гледай
на живо

Валери Симеонов се скара на БНТ

Заради излъчването на филма „Откраднати очи“

Валери Симеонов се скара на БНТ ПП "Национален фронт за спасение на България" остро възразява срещу поредното излъчване на филма "От... thumbnail text

ПП "Национален фронт за спасение на България" остро възразява срещу поредното излъчване на филма "Откраднати очи" по канала "БНТ-Уорлд-Ливе" (?!) в неделя вечер – най-гледаното вечерно време. Това се казва в декларация на партията, подписана от лидера ѝ – вицепремиерът Валери Симеонов, и част от ръководството – Данчо Хаджиев, Валентин Касабов и Борис Ячев.

Според документа, публикуван в профила на Симеонов във „Фейсбук“, филмът е противоречив и внушава неистини, като например, че майки с деца са били смачкани от бронирани машини, а не от тълпата.

„Тази лъжа бе изфабрикувана от медийната машина на анти-български сили. Нейното внушаване чрез филм постига само едно – разделение и страх в нашето общество, недоверие между българи християни, българи мюсюлмани и турскоезичните наши съотечественици“, пише още в декларацията и се призовава националната телевизия да спре излъчването на „пропагандни клишета“.