София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Валери Симеонов срещу хазартните игри

Вицепремиерът въвежда промени

6 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Желаещите да забогатеят бързо чрез хазартни игри в България в момента са милиони. Това подтиква вицепремиерът Валери Симеонов да се заеме сериозно с този проблем на българското общество. Той изрази тревожността си и си позволи да сравни положението с масова епидемия. Очакват се сериозни промени в рекламата на хазартния бизнес, като по негово предложение те ще се извършат на няколко етапа. Валери Симеонов добави, че очаква подкрепата на ГЕРБ и отбеляза, че хазартът е проблем, които не бива да остане пренебрегнат.

„Законодателните промени за премахването на рекламирането на резултатите от хазартните игри са готови и ще бъдат внесени през следващата седмица“, заяви вицепремиерът, цитиран от Фокус. „Законовите промени са в два закона – в Закона за хазарта и в Закона за радио и телевизия. И в двата закона ние премахваме тези угодно приети в по-предни Народни събрания законови текстове, клаузи, съгласно които се разрешава рекламата на наградените, на самото награждаване, на печалбите и т.н. Ще оставим единствено наименованието на играта и тегленето на тиражите – дотолкова, че не става въпрос за някакви нагласени резултати“.