София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Валери Симеонов за ловците на бежанци: Това не са патриоти, това са мутри

Според депутата бургаски и ямболски банди ограбват мигрантите

8 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Лидерът на Националния фронт за спасение на България Валери Симеонов заяви, че отрядите, които залавят бежанци по границата с Турция, са съставени от бургаски и ямболски мутри. В интервю за радио „Фокус - Бургас“ депутатът каза, че едни от ловците на бежанци са продължение на бургаската банда „Рижите“, а други са известни в Ямбол.

Според него тези хора са чиста проба „криминални престъпници, мутрагени“.   

„Нищо не бранят. Отиват, хващат групите, които пресичат границата. Мигрантите в общи линии са неконфликтни и треперят да не нарушат някой закон, та набиват ги, обират ги и аз това го казах още преди да излязат резултати от първите разпити и се оказа точно това, че ги пребиват, обират им парите и телефоните, връзват ги и тогава се обаждат на Гранична полиция“, коментира Симеонов.

Той каза още, че доброволните отряди в помощ на институциите са залегнали в програмата на Патриотичния фронт, но трябва да получат законова регламентация, за да може да осъщствяват своята дейност.