Гледай
на живо

Варненец преплува над 2000 метра в ледените води на Черно море

Да предизвикаш сетивата си в името на кауза

Варненец преплува над 2000 метра в ледените води на Черно море Варненец плува в ледените води на Черно море благотворително. Неговата цел е да събере средства за т... thumbnail text

Варненец плува в ледените води на Черно море благотворително. Неговата цел е да събере средства за три от центровете за настаняване на деца без родителска грижа в града.

Той преплувал над 2000 метра само за 56 минути в ледените морски води покрай варненския бряг, само с очила и бански. Придружаван от няколко спасителни лодки и медицински екип българския морж прекара повече от час във морето. Отчетената температурата на водата била 6 градуса.

Във вода под 25 °C човек достига състояние на хипотермия. По-голямата опасност за организма, обаче е термичния шок, който може да доведе и до удавяне.

Да стигнеш отвъд предела на възможностите си, за да подадеш ръка на дете в нужда. Това е пречистващо изживяване за варненеца Емил.

Авантюристът с добро сърце вече е намерил спонсор, който ще дари над половин тон хранителни продукти от първа необходимост на центровете.