София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Велико Търново – столица на културния туризъм

Градът ще бъде домакин на най- мащабното събитите в областта на култутния туризъм у нас

пропускане
5 годиниКултура 3 Боряна Райчева

За 16-та поредна година от 18 до 20 април Велико Търново ще бъде домакин на най-голямото събитие в областта на културния туризъм у нас. Ще бъдат представяни уникални исторически забележителности, атрактивни събития и познавателни пътувания в залите на Двореца на културата и спорта „Васил Левски“.
Всички, които са решили да посетят изложението, ще имат огромната възможност да станат свидетели на третото издание на „ Фоайе на книгата с автограф“, на което издатели от цялата страна ще представят своите уникални най-нови издания. В програмата са включени още Националният конкурс за публикации и събития, свързани с културния туризъм „Чети и пътувай“, Международният фестивал за туристически филми „На източния бряг на Европа“, Националният студентски конкурс за най-добра разработка на туристическа тематика и специализираната кръгла маса, посветена на културното наследство и туристическите атракции.
Част от борсата ще е и Петата научна конференция с международно участие „Културно-историческо наследство: опазване, представяне, дигитализация“, която ще е посветена на 550-та годишнина от връщане мощите на св. Йоан Рилски от Търново в Рилския манастир и 150 години от основаването на Читалище „Надежда – 1869“ в града на царете.
XVI Международно туристическо изложение „Културен туризъм“-Велико Търново ще бъде открито в 11:00 ч. на 19 април на откритата сцена пред Двореца на културата и спорта „Васил Левски“ от министъра на туризма Николина Ангелкова и кмета на Велико Търново Даниел Панов.