София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Велизар Енчев: Бойко Борисов е главата на Октопода

Премиерът е виновен, че назначи толкова крадливи кадри

5 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Велизар Енчев: Бойко Борисов е главата на Октопода

  • Премиерът е виновен, че назначи толкова крадливи кадри 

Бившият посланик в Загреб и настоящ политик Велизар Енчев заяви в студиото на „Делници“ по телевизия „Евроком“, че пенсионерите на България са го делегирали да говори от тяхно име преди утрешния протест в 11 часа пред МС.

Този протест по думите му бил социален по форма, но де факто – политически по съдържание.

Ще се иска оставката на цялото правителство начело с Бойко Борисов, който е главата на Октопода. Той е виновен за цялата апартаментна корупция, която се извършва в България от десетина години“, категоричен е политикът.

По повод ппредположенията за оставката на Цветан Цветанов, Енчев коментира, че „не е правилно „да очакваме по този въпрос последната дума на главата на Октопода, а последната дума да бъде на народа“.

Причината за пасивността на българите на фона на бунтуващите се непрекъснато гърци, сърби и французи според експдипломата се криела в народопсихологията, в гена на примириението.

Българинът за съжаление е свикнал да се самосъхранява чрез оцеляване, а не чрез борба“, обобщи Велизар Енчев.

Той нарече премиера „политически мошеник“, който корумпира своите критици.

Енчев обясни защо разкритието за имотните далавери на високопоставени политици и държавни чиновници е било направено от радио „Свободна Европа“, поддържана от конгреса на САЩ, и от сайт, финансиран от фондация „Америка за България“.

Те направиха нещо полезно с тези разкрития за българската демокрация, когато видяха, че тяхната пионка Бойко Борисов губи властта и доверието на народа“, смята Енчев.

Той добави още, че премиерът е „много виновен, че е назначил кадри, които са толкова крадливи“.