София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Запалено сметище наниза коли в тежка катастрофа

Инцидентът блокира за няколко часа АМ "Тракия"

5 годиниИнциденти 4 Боряна Райчева

Тежка верижна катастрофа с участието на седем превозни е станала на АМ „Тракия“ в посока Пловдив, съобщиха от МВР. По първоначални данни петима души са пострадали. Движението в двете посоки на магистралата край Ихтиман временно бе преустановено. 

Причината за инцидента вероятно е задимяване от сметище в района, което гори, както и ниската мъгла, които  силно затрудняват движението по магистралата. Магистралата беше отворена малко преди 9 ч., но и тогава видимостта беше силно намалена, има и тапи заради ремонт в района.

Трима души са със сериозни наранявания, но опасност за живота им няма. На мястото на инцидента незабавно са пристигнали екипи на спешна помощ. Двама от пострадалите са приети в болница "Св. Анна" в София – 40-годишна жена и 30-годишен мъж. Жената е с порезна рана на лява ръка, но остава за наблюдение. Мъжът освен травмите на двата глезена има и счупване на подбедрица. Има нараняване и на главата. По преценка на лекарите днес или утре му предстои ортопедична операция. И двамата са стабилизирани и контактни, съобщиха от лечебното заведение.

Пътни полицаи са на място и регулират движението. Обходният маршрут е покрай село Лозен.