София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Веселин Марешки: Искам да разбием картела

Някои обекти в България слагат надценка над 70%

8 годиниОбщество 3 Боряна Райчева

Откритата наскоро от Веселин Марешки бензиностанция в Добрич предложи на гражданите много по – ниски цени в сравнение с другите бензиностанции, които са част от големи и известни вериги. По този начин Марешки показа високата надценка на горивата – практика, която според него се е разпространила в цяла България. 
 
„Искам да разбием картела“, заяви Марешки в предаването „Делници“ по телевизия Евроком. Единственият начин народа да се пребори с наложените високи цени на горивата на лекарствата е да смени управляващите, коментира още Марешки. 
 
Големите вериги предлагат на хората високите цени. Малките работят по – добре в това отношение, защото привличат клиенти с достъпна стока. „Хората могат да проверят. Метанът, в обекта ни в Добрич, се закупува от „Булгаргаз“, каза още Марешки. Той заяви, че ще продължи да отваря бензиностанции и аптеки в България с достъпни цени за хората. „Има аптеки, които предлагат лекарства с над 70% надценка“.