София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Веселин Марешки: Няма да работим за алтернативата "Корнелия Нинова"

Не мога да заповядвам на Борисов

5 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

За предаването "Евродикоф" по телевизия "Евроком" лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки надълго и нашироко сподели пред Стажанта какво е отношението на него и партията му към "Апартаментгейт" и защо разиграха клоунадата "излизаме-оставаме" в парламента. 

"Имам чувството, че нещо Ви е мека позицията по "Апартаментгейт", попита Сашо Диков. 

"Не относно апартаментите, относно всичко ни е супертвърда позиция", безапеционен беше Марешки.

Лидерът на ВОЛЯ подчерта на няколко пъти, че "който е виновен, трябва да си носи отговорността". "Разследване, доказване на вина, и си носи отговорността спрямо закона", обобщи той.

По негово мнение обстоятелството, че Цветанов е напуснал парламента, но остава в ръководството на партия ГЕРБ, билоо "техен партиен проблем". 

"Ние не можем да се месим в партиите - кой да е член, кой ръководител... Така се явяват пред избирателя. И той кого приема или наказва действие на някоя партия на изборите", прехвърли топката в друга посока Веселин Марешки.

Той посочи и какво се крие зад фарса с обявеното, но неосъществено напуускане на тяхната партия на НС.

"На Вас Ви изглежда като клоунаада, но на българския народ и на хороата, с които се срещаме, им звучи суперсериозно", убеден е Марешки.

Народният представител разкри, че по този начин е бил тестван сценарият дали българите ще приемат "едно хвърляне на държавата в хаос", или ще го отхвърлят. 

"Но ние, като държавници, преценихме кое е по-добре в днешния момент: да има хаос и безвремие, в което да започне една нова борба дали да е F16, или Грипен и никой да не мисли за българския народ, или да дадем шанс на българите пред изборите да покажат искат ли промяна, или не", подчерта "държавническото поведение" на ВОЛЯ нейният председател. 

"Вие стега сте в позицията на "злаатния пръст" и можете да рекетирате Бойко, както си поискате. Без вас нещата загиват...", посочи Диков, но Марешки беше категоричен, че "ние не сме рекетьори". 

"Ако бях рекетьор, щях да постъпя точно така и получих безброй есемеси на хора, които смятат, че това е начинът и пишеха; сега е твоят шанс, отивай на избори..., но пак повтарям; ние не сме рекетьори", каза Веселин Марешки. 

Защо не е споменал на Бойко Борисов, че трябва да маха някои "герберски министри", замесени в скорошните скандали с имоти, Марешки призна, че "аз не мога да заповядвам на Борисов". 

И добави" Тези наслагвания, че ако падне Борисов, ще дойде Корнелия, на нас въобще не ни харесват. И ние за алтернативата "Корнелия Нинова" няма да работим", увери лидерът на ВОЛЯ.