София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Вицепрезидентът: С БСП се разбираме от половин дума

"Няма тунел между "Позитано" 20 и "Дондуков" 2, коментира тя

пропускане
5 годиниПолитика 3 Боряна Райчева


Вицепрезидентът Илияна Йотова коментира промените в закона за партийните субсидии. Според нея, Румен Радев може и да не наложи вето, въпреки че имало противоречиви текстове. "БСП е била и в по-тежка ситуация, от която е излизала. През 1999 г. трябваше да се явяваме на местни избори и имахме резултат почти колкото СДС", заяви пред БТВ Йотова. Според нея имената на Сергей Станишев и Кристалина Георгиева, които се завъртяха като кандидатури за постове в ЕС не са случайни.

Те били предложени от различни премиери, коментира Йотова, като уточни, че информацията й е от бивши колеги в Европарламента. Според нея губещи след евроизборите са страните от Източна Европа, тъй като отново не се давало право на гражданите да вземат решения, а това ставало от няколко души. Йотова прогнозира криза с разширяването на Западните Балкани. "Президентството вече не е институция придатък. Ние имаме своята политика и своите виждания. Не пречи да работим с министрите", коментира отношенията между Румен Радев и Бойко Борисов Илияна Йотова. "Няма тунел между "Позитано" 20 и "Дондуков" 2. Няма стиковане на позиции. С БСП се разбираме с половин дума. Животът ми е минал в тази партия. Не мога да се събудя и да съм друг човек. Затова си говоря по-скоро с другите партии", каза още Йотова.