София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Вигенин към правителството: Стига с тези импровизации

„Каква е насоката на политиката, която се води“

пропускане
5 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

„Вчера премиерът заяви, че присъединяването ни към Шенген не е приоритет. Ние не разбираме тази позиция, която смятаме, че не е премерена“, заяви зам. председателят на парламента и депутат от БСП Кристиан Вигенин.

Според него подобни изявления на Борисов са в противоречие с интереса на българските граждани“, каза Вигенин

Той коментира и острата и агресивна позиция на МВнР във връзка с инициативата на посолството на Руската федерация „Изложба 75 години от освобождението на Източна Европа от нацизма".

„Така МВнР отрича чрез тази позиция и това поставя под въпроси, да не кажем, че отрича ролята на Русия в победата над нацизма във Втората световна война“, заяви той.

„Каква е насоката на политиката, която се води“, попита Вигенин.

„Това изявление считаме, че е в противовес с ориентацията ни на Изток и нормализирането на отношенията ни с Русия. Това може да доведе до усложняване на реализацията на големите енергийни проекти, които бяха отпушени в последните месеци“, заяви той.