София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Вигенин: Новите избори променят картината в парламента

Според него ГЕРБ създава рискове за страната

7 годиниПолитика 3 Боряна Райчева

Едни нови парламентарни избори ще дадат друга картина в парламента и ще дадат възможност за едно по-стабилно правителство, заяви в интервю за "Хоризонт" Кристиан Вигенин от БСП. По думите му в този парламент друго правителство не е възможно.

"Нека не подценяваме българския народ. Често се случва, когато анализатори, политолози, политици считат, че от ситуацията няма изход, българският народ да ни дава такъв изход. Българите проявиха здрав разум, като избраха на последните избори ген. Румен Радев – човек, който ще даде тази стабилност. Ние искаме избори възможно най-бързо, защото това е начинът, по който можем да гарантираме нормализация на ситуацията и едно стабилно правителство, което наистина да се заеме с реформите, които сегашното правителство на ГЕРБ забрави", категоричен е Вигенин.

Според него поведението на ГЕРБ и начинът, по който от партията реагират на ситуацията създават рискове пред страната.

"За две години правителството на Борисов гарантира едни 16 милиарда нови заеми, така че това, което може би е характерно за някои страни, не може да се обобщава като цяло за Европа, тъй като в същото време имаме страни в Европа, които се управляват от социалисти, но техният икономически ръст е по-висок от средния за ЕС. Те не само не трупат дългове, но и обратно", допълни още Кристиан Вигенин.