София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Вигенин за Пламен Георгиев: Трупът е скрит, но уликите остават

"Колко важен трябва да е провалилият се шеф на КПКОНПИ?"

5 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Колко важен трябва да е Пламен Георгиев, проваленият председател на злощастната КПКОНПИ? Този въпрос задава заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин по повод изпращаенто на бившия председател на КПКОНПИ като консул във Валенсия.

В позицията си от името на ПГ на БСП той пише, че са се подиграли на партията #ГЕРБ, която била принудена мълчаливо да му бере срама насред предизборна кампания, за да бъде Пламен Георгиев скрит дълбоко няколко месеца.

"Подиграха се на Народното събрание, като вкараха оставката му извънредно, минути след подаването й, като последна точка преди ваканцията и я приеха без дебат, за да го скрият отново от публичност.

Подиграха се на Висшия съдебен съвет, който беше събран спешно и извънредно, за да го възстанови като прокурор.

Подиграха се на Министерството на външните работи, което го предложи по принуда и абсолютно необосновано за генерален консул във Валенсия, за да го скрият далеч.

Подиграха се на целия кабинет, който го одобри в екстремно кратък срок, за да няма време за обсъждане, пак с цел да го скрият от публичност.

Подиграха се на българската общност в Испания, като пращат там човек, който няма понятие от дипломатическа и консулска дейност, само и само да не дразни с присъствието си в София", пише още депутатът от БСП за България.

Според него има само един човек, който може да осигури "тази светкавична поредица от абсурди" - премиерът ни Бойко Борисов.

"Е, явно е много важен. И кой се подиграва с хора и институции ли? Има само един, който може да осигури тази светкавична поредица от абсурди - Бойко Борисов. Браво за ефективността! Но помнете - трупът е скрит, но уликите остават!"