София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Високи температури и валежи от дъжд ни очакват днес

Обявен е жълт код за високи температури

7 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

Днес, преди обяд ще е предимно слънчево, но в следобедните часове ще се развива купесто-дъждовна облачност, а на отделни места в Югозападна България, планинските райони в масивите от Западна България ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Има условия и за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток, като максималните температури ще са между 34 и 39 градуса, а в столицата около 34 градуса.

Жълт код за опасно високи температури е обявен за цялата страна. Това сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН. Очаква се горещо време с максимални температури до 39°, по крайбрежието на морето - около 30°. От НИМХ предупреждават, че при тази степен на предупреждение са възможни здравословни проблеми за чувствителни и болни хора, както и за възрастни и деца.