Гледай
на живо

Владая на бунт

Жителите на 10 населени места искат запазване на реверсивното движение

Владая на бунт Мащабен протест, който ще блокира Е-79, готвят жителите на селата Владая, Драгичево, Мърчаево, Рудар... thumbnail text
Мащабен протест, който ще блокира Е-79, готвят жителите на селата Владая, Драгичево, Мърчаево, Рударци, Кладница, както и градовете Перник, Радомир, Кюстендил, Дупница и Благоевград.
 
Причината -от началото на  месец юли Агенция „Пътна инфраструктура“ спира реверсивното движение, което всяка сутрин се извършва чрез поставяне на конуси, които осигуряват движението посока София в две ленти.
 
Недоволните настояват за изграждане на постоянна система за реверсивна организация и отваряне на северния изход на Драгичево в посока към столицата. 
 
От Инициативния комитет, организиращ протеста,  посочват, че на 19 юни на среща в МРРБ са изложили проблемите по пътя София-Перник и са поискали временната реверсивна организация на движението да бъде продължена за още 6 месеца или до окончателното реализиране на проекта за постоянна система за реверсивно движение. Кметът на район „Витоша“ Теодор Петков обаче се е противопоставил на идеята с аргумента, че е против реверсивното движение заради недоволството на жителите на Мала кория.