София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Владимир Живков, БНО: Когато няма икономика в една държава хората са несигурни

Кандидат за евродепутат от листата на Българско национално обединение

пропускане
5 годиниИзбори 2019 10 Боряна Райчева

Кандидатът за депутат от евролистата на Българско национално обединение представи визията си за Европа в интервю за Телевизия Евроком.

"Аз съм Владимир Живков - баща, дядо. Имам три принципа, които обичам да спазвам в целия си живот досега: вяра, дом, семейство. И това, което искам да направя в остатъка от моя живот е да има един достоен живот не за мен, а за моите деца и внуци.Хората трябва да живеят достойно, ако имам късмет да ме изберат ще направя всичко възможно хората да се чувстват наистина европейци", така представи себе си кандидатът за евродепутат.

На въпрос как си представя България той отговори: Когато има промишленост, когато има икономика, когато младите хора могат да намират работа, да могат да се чувстват щастливи, че живеят в една държава, в която има сигурност. Когато няма икономика в една държава хората нямат сигурност, тогава не се раждат деца, а ние нямаме внуци. За какво ми е такава държава, когато няма да може да се радваме на внуците и на децата си. Младите хора бягат, как няма да бягат когато не можеш да намериш реализация. Говорим за развитие, за научно-техническо развитие, развитие на образованието. Как младите хора да се образоват ако нямат перспектива?

Ако има интересни производства, да се правят автомобили, каквото и да било. Младите хора са интелигенти, те бързо се настройват, те са инициативни. Имат ли работа, те ще постигнат всичко, което се постави пред тях като задача. Нашите деца са много интелигентни, лошото е, че ние ги гоним навън и загива генофонда.