София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Владо Береану: Фандъкова е голям провал

„Ще има трудна задача“

пропускане
5 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

"В София хората са по-дясномислещи, затова Мая Манолова се опитва да страни от БСП. Тя очевидно не иска да бъде БСП кандидат. Целта й е да убеждава и левицата, левите избиратели да я подкрепя, едновременно да убеди и десните, че не е лява". Това заяви специално пред телевизия Евроком журналистът Владо Береану.

Според него "това е малко опасна игра", защото има възможността да паднеш и нито едните, нито другите да не гласуват за теб, подчерта още той.

"Трябва да се получи конфигурацията, която се получи при президента - за него гласуваха всички леви и много десни, като опозиция на това, което се предлагаше от другата страна", коментира журналистът.

По думите му в София вече има голяма опозиция срещу статуквото и срещу това ГЕРБ да управлява. Той допусна, че ако Мая Манолова действа правилно, подкрепена от БСП, има реални шансове да се пребори за столицата, и поясни, че на втори тур софиянци ще гласуват против статуквото.

"Госпожа Фандъкова има трудна задача, поради големите провали - ремонти на ремонтите, скандалите, и още много други",смята Береану.

Той допълни, че тя се стреми институционално да води предизборната си кампания. "Опитва се да бъде много обективна, да показва, че е с нов екип, че ще има нов поглед над нещата", разясни той.

Според него тя трябва да заеме защитна позиция, докато Мая Манолова ще е тази, която ще атакува в битката за градоначалник на София.