София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Владо Береану: Горанов открито ни се подигра

НАП всъщност няма да понесе никакво наказание

5 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Журналистът Владимир Береану коментира, че с изказването си от вчера финансовият министър Владислав Горанов се е подиграл с българския народ. Според политическия и обществен анализатор глобата, която ще бъде наложена на НАП, всъщност отново ще бъде вложена в същата хазна, от която и ще бъде взета. По тази причина, Горанов е прав, хазната няма да бъде ощетена.
От няколко дни се забавлявам с новината, че Комисията за защита на личните данни ще глоби НАП с 20 милиона лева /или някаква по-малка сума/ заради теча на данни от системата на НАП. Това се повтаря по всички телевизии и повечето хора го виждат като справедливо наказание за данъчната институция и виновните за теча в нея, пише на своята фейсбук страница Береану.
Основният проблем според анализатора е, че „нито един "журналист" не се е сетил да го попита къде отиват милионите от глобата”, а резултатът от това според него е, че НАП всъщност няма да получи никакво наказание.