София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Влак и камион се сблъскаха край Летница

Водачът на товарния автомобил е пострадал

5 годиниИнциденти 6 Боряна Райчева

Влак и камион са се ударили на ж.п. прелез край Летница около 10.00 часа тази сутрин, съобщиха от областната дирекция на МВР в Ловеч. При инцидента е пострадал 43-годишният шофьор на товарния автомобил, който е от Плевен. Няма други пострадали.

Влакът е пътувал по направлението Троян - Ловеч - Левски и се е блъснал в камиона на ж.п. прелез преди град Летница. Тежкотоварният автомобил е излязъл от страничен път. В следствие на удара предната част на локомотива на влака, който е бил сама с един вагон, е излязъл от релсите. Водачът на товарния автомобил е пострадал.

Пострадалият мъж е приет в ловешката болница, в момента състоянието му се диагностицира и предстои да се реши къде ще продължи лечението му, съобщиха от болничното заведение.

Според съобщението камионът е преминал неправилно през съоръжението, което е било с редовно задействана автоматична сигнализация (светлинна и звукова сигнализация).

Нарушен е графикът на движение на влаковете между Левски и Троян. За пътниците по това направление е осигурен превоз с автобуси.