София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ВМА с нов шеф

Президентът назначи на поста полк. Венцислав Мутафчийски

6 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Венцислав Мутафчийски е новият шеф на Военномедицинска академия и главен лекар на Въоръжените сили на Република България. Държавният глава Румен Радев го назначи на новата длъжност и го удостои с висше офицерско звание „бригаден генерал“.

В словово си президенът посочи, че Венцислав  Мутафчийски е един достоен български офицер и това е акт на признателност и висока оценка за професионализъма на полковника.

Румен Радев изрази надежда, че полк. Мутафчийски ще допринесе за това ВМА да продължи да се слави като реномирано, модерно заведение за здравеопазване и да се запазят традиициите в болницата.

 „Едва ли има по-вълнуващ момент в кариерата на един офицер от това да бъде удостоен с висше звание и да е назначен за началник на една от най-престижните институции, а именно Военномедицинска академия“, заяви полковникът  и обеща да превърне Военномедицинска академия в референтна за българското здравеопазване и да продължи да я развива.