Гледай
на живо

ВМРО предлага нови мерки срещу малцинствата

Целта е да се интегрират реално и да стане част от обществото

ВМРО предлага нови мерки срещу малцинствата От ВМРО предлагат нови мерки срещу несоциоализираните цигански групи в страната, като целта е да се ... thumbnail text

От ВМРО предлагат нови мерки срещу несоциоализираните цигански групи в страната, като целта е да се интегрира реално малцинството и да стане част от обществото.

Внасяме законови предложения за две наказания - полагане на безвъзмезден труд в полза на обществото и задържане в териториални структури на МВР. Той посочи, че ВМРО внася промени в Закона за административните нарушения.

Искрен Веселинов уточни, че като пример ВМРО са дали в преходните и заключителните разпоредби Закона за горите, тъй като наказанията, които предлагат трябва да намерят място в целия каталог на административните наказания. Той посочи, че едното наказание е полагане на безвъзмезден труд в полза на обществото, а второто задържане в териториални структури на МВР.

Той обърна внимание на концепцията на Каракачанов и подчерта, че трябва да се приеме, защото имаме нужда от нови видове наказания.

ВМРО не подкрепя безредието. Това обществено напрежение започва да ескалира. Ако не се вземат мерки честотата на подобни инциденти ще се повиши, предупреди Веселинов.