София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

"ВМЗ“ Сопот разработва система за ДМС

От септември повишават фонд „Работна заплата“ с 10%

7 годиниИкономика 5 Боряна Райчева

Нова система за допълнително материално стимулиране, която обхваща в детайли всяко от звената, разработва оперативното ръководство на "ВМЗ“ Сопот. Това става по разпореждане на министъра на икономиката Емил Караниколов и след проведени преговори със синдикалните организации в държавното дружество.

Целта на новата система е по-справедлива оценка на всяко структурно звено. Тя е необходима за стимулиране процеса на реализация на Инвестиционна програма 2020, коментира изпълнителният директор на „ВМЗ“ ЕАД – д-р инж. Иван Гецов. Според него целта на програмата е пълна промяна на дружеството и превръщането му в едно от най-модерните предприятия в страната ни.

Той съобщи още, че за първото полугодие на 2017-а във „ВМЗ“ е постигнато средно работно заплащане от 1 052 лв. при среден числен състав 4 600 човека.

За да се реализира новата система за ДМС, още през месец септември ще бъде повишен фонд „Работна заплата“ с до 10%, а тестовият вариант на системата ще е готов до края на същия месец и внедрен през последното тримесечие на годината. Тези срокове са съобразени с разпореждането на министър Караниколов.