Гледай
на живо

Внимание: Опасни играчки на пазара

ДАМТН е съставила актове на бензиностанции за над 1 млн. лв.

Внимание: Опасни играчки на пазара От Държавната агенция за метрологичен и технически надзор съобщават за опасни играчки, които е възмо... thumbnail text
От Държавната агенция за метрологичен и технически надзор съобщават за опасни играчки, които е възможно да достигнат и до българския пазар, това стана ясно от пресконференция на ведомството.
 
Освен опасната кукла, носеща името на британската принцеса Кейт Мидълтън, за която съобщават от ДАМТН, за осма поредна година агенцията следи и за всякакви други артикули, продавани в навечерието на Коледа и Нова година, като по думите на ръководителят на звеното Мирослав Йотов, нередностите все повече намаляват.
 
Държавната агенция за метрологичен и технически надзор наблюдава и за качеството на предлаганите горива от бензиностанциите. При тези проверки, директорът на агенцията Кирил Войнов съобщи, че от началото на годината са съставени актове на стойност малко над 1 милион лева и са изведени от експлоатация над 1 милион  литра гориво – дизел и бензин. Уточнено беше, че става дума за проверки по сигнали на граждани, извършвани внезапно, а не за планови такива.
 
Проверка на бензиностанциите с цел установяването на безопасността им преди празниците е започнала и от началото на октомври, обясниха още от ведомството. На този етап, тя е съсредоточена основно в зимните ни курорти- Пампорово, Банско и Боровец.