София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Волен Сидеров не е решил как ще гласува на вота на недоверие

Стопанисването на стената на яз. „Бели Искър“ е причина за възмущението му

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров не знае как ще гласува на предстоящия вот на недоверие срещу правителството, поради решението на Министерството на регионалното развитие и багоустройството да прехвърли стопанисването на стената на язовир "Бели Искър" на областния управител на София-област Илиан Тодоров, съобщиха от пресцентъра на партията.

По думите на Сидеров, язовирната стена се нуждае от спешен ремонт за десетки милиони левове, с които Областната управа не разполага. „Язовир със стена в такова състояние е изключително опасен за хората. Ставали сме свидетели на не две или три трагедии, заради разкъсани стени на язовири в България", коментира лидерът на „Атака“ критикувайки решението на министър Нено Димов и на регионалния министър Николай Нанков.

"Няма как да оставя така игричките на някои министри от ГЕРБ или на някои лобистки кръгове. Бих искал да ги попитам защо прехвърлят язовир на областна управа с 1 млн. лв. годишен бюджет при положение, че само спешният ремонт на стената струва 80 млн. лева. По този начин целят да натопят Илиан Тодоров, да го изкарат виновен и да си измият ръцете с него", категоричен е Волен Сидеров.