Гледай
на живо

Временният кмет на „Младост“ подаде оставка

Клисуров заяви, че не иска да бъде политическа пионка

Временно изпълняващият длъжността кмет на „Младост” Владимир Клисуров подаде оставка, съобщава БГНЕС. Клисуров обяви решението си  в профила си във Facebook.

„Аз съм член на инициативата „Зелен Младост” и отказвам да си „цапам“ ръцете с унищожаването на зелените площи на „Младост”. Столичен общински съвет не се съобрази с основно мое право – да откажа определен пост или длъжност, което направих с декларирания ми самоотвод. Още повече, че с колегата арх. Румен Русев отправихме консенсусно предложение той да поеме кормилото на районната администрация. Мнението ни не бе зачетено“, пише Клисуров, като подчертава, че това е „нещо нормално за тази „правова” държава“.

„В тази политическа игра аз не желая да съм пионката", пише още той и допълва, че арх. Румен Русев, който беше доскорошен заместник на арестуваната за подкуп кметица Десислава Иванчева, ще се справи много по-добре на поста.

„Понеже ще тръгнат спекулации, строежи не съм пускал. Приех временно решението на Общинския съвет, защото като ръководител на ресор образование бях наясно, че в създалия се административен вакуум няма кой да разпореди плащанията към детските градини и училищата. Отговорност към тези институции и работещите в тях мога да поема. Отговорност за пускане на строежите – не”, написа още Клисуров във Facebook.

Според него управляващите трябва да променят градоустройството и законите и „те да започнат да защитават не само инвеститорските и финансови интереси за милиарди, но и отделния човек, неговото здраве и здравето на децата ни”.