Гледай
на живо

Всеки 4-ти българин обмисля да емигрира от България

62% смятат, че жизненият стандарт в България няма да се подобри

Всеки 4-ти българин обмисля да емигрира от България Всеки четвърти българин се замисля да емигрира от страната. Това са резултатите от проучването на из... thumbnail text
Всеки четвърти българин се замисля да емигрира от страната. Това са резултатите от проучването на изследователския център "Тренд". Повече от половината българи живеят в страх заради от бъдещи престъпления, а около 900 000 са били жертва на телефонните измами. Най-потърпевши са хората над 60 години.  
Най-често младежите на възраст между 18 и 29 години предпочитат да напуснат родината. Най-желаните държави за емиграция са Германия, Великобритания и Испания. В списъка още стоят САЩ и Италия. 
От проучването става ясно, че близо 70% искат да останат там, където живеят сега, а само 7% са склонни на вътрешна миграция. По-възрастните отказват възможностите за миграция или емиграция. 
Според резултатите на "Тренд" 62% от допитаните граждани смятат, че жизненият стандарт в държавата няма да бъде подобрен. Една трета от анкетираните, предимно хората с висше образования, виждат перспектива за подобряване качеството на живот в България.