Гледай
на живо

Всички българи от катастрофата в Египет с леки травми

Десетки линейки от Марса Алам са пристигнали на мястото на инцидента

Медицински апарати в хирургическата болница Марса Алам, южно от Червено море, започнаха да оказват първа помощ и лечение на българските туристи, които ранени при катастрофата в курорта Марса Алам, южно от Червено море. Това предаде вестник "Ал Масри Ал Яум". Пострадалите българи са общо 22 на брой. След катастрофата незабавно са пристигнали десетина линейки, които са откарали ранените до болницата.

Лекарите потвърдиха, че нараняванията са предимно ожулвания и натъртвания и на ранените са направени необходимите изследвания.

Генерал-майор Атеф Уагди, кмет на Марса Алам, заяви, че състоянието на всички българи е стабилно. Автобусът е пътувал към туристическите и археологическите райони на южния град Асуан. Катастрофиралото превозно средство се е движило в група от три автобуса, които са превозвали общо 123 души. Те са били на туристическа фирма "Абакс". Марса Алам е курортно село в Южен Египет с около 6000 жители, което го прави идеално място за по-спокойна почивка. Пътят дотам и от Луксор, и от Хургада е около 3-4 часа. Селището става все по-популярно и в околностите му вече има летище, а броят на луксозните съоръжения и комплекси продължава да расте.