София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ВСС: Иван Гешев има волята и категоричността да пребори престъпността

Иван Гешев беше избран за главен прокурор

4 годиниПравосъдие 1 Боряна Райчева

Всеки има право да изрази по някакъв начин своите виждания, ако това не пречи на околните. Това заяви председателят на ВСС Боян Магдалинчев след избора на главен прокурор през вчерашния ден. Той отбеляза, че действително досега не е имало толкова голямо напрежение относно избора на главен прокурор. Магдалинчев обаче напомни, че той самият е гласувал за Иван Гешев - единствената кандидатура за поста на обвинител номер едно в България. 

Това, което аз забелязах, е волята и желанието му и категоричността той да се бори с пресъпността. Има дефицит на справедливост и се надявам той да устои така, както отговори на всички 107 въпроса, коментира Магдалинчев. 

Практиката досега е сочила, че само този, който е участвал и е избран, той взима участие и на втори кръг, ако президентът не одобри първия избор за главен прокурор, уточни председателят на ВСС, като посочи, че няма никакъв проблем Иван Гешев отново да кандидатства за поста.