София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Втори масов протест срещу Иван Гешев

Искат оставката му

5 годиниОбщество 4 Боряна Райчева

В последния ден за издигане на кандидатури за наследник на Сотир Цацаров като следващ главен прокурор стотици се събраха пред Съдебната палата за оставката на все още невстъпилия в длъжност главен прокурор Иван Гешев.


Протест срещу издигането на втория обвинител за главен прокурор ще има и във втория по големина град в странтана ни – Пловдив.

Очаква се за протестът да продължи с шествие, който ще премине през центъра. Движението около съдебната палата е спряао. На протеста присъстват предимно млади хора, сред които и майки с деца, като всички настоят кандидатурата на Иван Гешев да бъде оттеглена.

По-рано днес пред медиите Иван Гешев заяви, че не се страхува от последиците от претестите срещу него и че всеки гражданин е свободен да протестира, а на последното заседание на ВСС не беше номиниран друг кандидат за поста на главен обвинител и така Гешев остана единственият в надпреварата с един кон.