София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Втори тур флашмобове срещу билетчето от 1,60 лв.

Демонстранти приканват пътници да не дупчат билет

8 годиниОбщество 4 Боряна Райчева

Поредна протестна акция с флашмобове срещу покачването на цената на билетчето за градския транспорт ще се проведе в градския транспорт в София. Демонстрантите ще раздават флаери с мотото на кампанията #НеФинансирамКрадци.

Протестът ще се проведе днес в 18:30 часа на Попа с флашмобове в столичните рейсове, трамваи, тролеи и метростанции. Демонстрантите ще приканват пътниците да не перфорират билети и да не показват абонаментните си карти пред контрольорите. Те ще се возят безплатно и ще лепят стикери, изобразяващи банкнота от 1, 60 лв. с лика на кмета Фандъкова.

От "Движение Обществен натиск" продължават кампанията за гражданско неподчинение. От движението ще внесат искане до областния управител за спиране на изпълнението на решението на Общинския съвет за поскъпване на билетите.
Протестиращите подчертават, че кампанията за гражданско неподчинение "Не финансирам крадци" ще продължи до пълна отмяна на увеличението на цената на билета. Неприемливи остават и опити на Столична община за частично увеличение от рода на 1,20 или 1,40 лв, подчертават организаторите на събитието.