Гледай
на живо

Вълчо Арабаджиев остава в ареста

Защитата вбесена от поведението на прокуратурата

Вълчо Арабаджиев остава в ареста Специализираният съд реши Вълчо Арабаджиев, син на издирваните Маринела и Ветко Арабаджиеви, да оста... thumbnail text

Специализираният съд реши Вълчо Арабаджиев, син на издирваните Маринела и Ветко Арабаджиеви, да остане в ареста.  Решението взе Специализираният наказателен съд, който не прие обжалването на защитата за промяна на мярката на Арабаджиев в по-лека. Младият Арабаджиев беше задържан в края на август с обвинения за данъчни престъпления и пране на пари. Прокуратурата и днес продължава да твърди, че събраните доказателства имат своята тежест, и че все по-отчетливо се очертавали подозренията за извършените от обвиняемия престъпления против данъчната система.

Защитата поиска от съда да не се взима каквато и да е мярка за неотклонение срещу обвиняемия с мотив, че не е извършил никакво престъпление и не е знаел нищо за пари в касетки.

Според адвокат Илиян Василев самото държавно обвинение се лашка и инкриминира собствените си подозрения в доказателствата по делото. По думите му прокуратурата не е в състояние да посочи нито едно извършено от обвиняемия престъпление през последните години.

Защитата на Арабаджиев предупреди за влошаване на здравословното състояние на обвиняемия и поиска да бъде направена комплексна съдебно-медицинска експертиза. Съдът не уважи искането.