София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Вълнения под небостъргачите

Представители на инициативен комитет "Лозенец" с коментар за законността на "Златен век" и "Ай тауър"

5 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

"Нашата критика по отношение на строежа на "Златен век" беше свързана с това, че повече от година и половина институциите само си прехвърлят топката и не правят нищо, за да разрешат проблема.", заяви в предаването "ЕвроДиков" общинският съветник от Столична община Воислав Тодоров.
 
Тодоров коментира съпоставката между строежа на "Златен век" и този на "Ай тауър", направена от гост в предишно издание на предаването "ЕвроДиков", според който втората сграда се строи незаконно, но за разлика от първата, изграждането й не е спряно от властите.
 
"Ние по никакъв начин не оправдаваме институциите и не казваме: "Не спирайте "Ай тауър". Аз дори, в случая като общински съветник, бих казал хората, които живеят наоколо, ако имат и интерес, ако имат документи, нека се свържат с мен, ще ги погледнем и ще видим какво може да се направи и там."