София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Въоръжен с нож мъж уби 9 ученици в Китай

Бил тормозен като дете в същото училище

6 годиниКрими 3 Боряна Райчева

Въоръжен с нож мъж уби девет деца в средното училище в Китай и рани поне 10 други, съобщиха световните агенции, позовавайки се на информация от местните власти. Това е един от най-смъртоносните подобни случаи в страната през последните години.

28-годишният заподозрян бе задържан, а ранените деца са откарани в болница за лечение в провинция Шанхай.

Официалната агенция „Синхуа“ съобщи за седем убити момичета и две момчета. Възрастта на децата не е била дадена, но учениците в средното училище в Китай обикновено са между 12 и 15 години.

Инцидентът се случи около 6:10 часа местно време, съобщиха от полицията.

Арестуван е мъж на име Джао от село в окръг Мизи, съобщиха от Бюрото за обществена сигурност. Той признал,  че е бил "тормозен" като дете, когато посещавал същото училище и „мразел" съучениците си, затова решил да използва "кама", за да убие учениците в петък, каза властите.

Припомняме ви, че през февруари мъж уби с нож една жена и рани 12 други в оживен търговски център в Пекин, рядка проява на насилие в силно охраняваната столица. Миналата година въоръжен с кухненски нож уби двама души и рани други 9 в супермаркет.А през януари 2017 г., мъж намушка и рани тежко 11 деца в детска градина в южен район на Китай.