Гледай
на живо

Вътрешният министър се разписа в Златната книга на Европол

Директорът на Европом даде висока оценка на работата на българските служби

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов и главният секретар на МВР Ивайло Иванов посетиха Европол по покана на изпълнителния директор на агенцията Катрин де Бол.

 Де Бол оцени високо операции и предоставяната информация от България по линия на противодействието на трафика на наркотици, незаконната миграция, контрабандата на акцизни стоки и киберпрестъпността.

 От своя страна министър Маринов подкрепи новата стратегия на Европол 2020+, която се фокусира върху предоставяне на по-качествени услуги на държавите членки, повече оперативна подкрепа и гъвкавост, както и по-добро управление и използване на информацията.

Министър Маринов и главен комисар Иванов се срещнаха и със замл-директора по операциите на Европол Вил ван Гемерт и ръководителите на оперативни отдели в агенцията, за да се запознаят с възможностите за подкрепа, които агенцията може да окаже на България.

Министър Маринов се разписа и остави послание в Златната книга на Европол по утвърдена традиция при визити на висопоставени лица.