София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Възможна ли е средна заплата от 1000 евро

Депутатът от ВМРО Искрен Веселинов за новия бюджет

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

КНСБ и Обединените патриоти имат допирни точки по политиката на доходите. Трябва да има ръст на доходите и по-справедлива данъчна система и възможности за семейно доходно облагане. Това каза в предаването „Делници“ на телевизия „Евроком депутатът от ВМРО Искрен Веселинов.

Той посочи, че между първо и второ четене на бюджета патриотите ще търсят съгласието на ГЕРБ за повече разходи за образованието, както и за училищното здравеопазване.

Веселинов каза, че патриотите продължават да настяват за равно заплащане за един и същи труд в рамките на ЕС и допълни, че според синдикатите през 2022 година средна заплата от 1000 евро е напълно постижима.

Депутатът коментира, че данъците няма да се променят през следващата година, докато не се види какъв е ефектът от повишаването на минималната пенсия и на доходите в бюджетната сфера.