Гледай
на живо

Възобновено е делото за убийството на руското царско семейство

Романови са разстреляни през 1918 година

Възобновено е делото за убийството на руското царско семейство Делото за смъртта на руското царско семейство вече е възобновено и разследването вече е в ход. Власт... thumbnail text

Делото за смъртта на руското царско семейство вече е възобновено и разследването вече е в ход. Властите са назначили повече от 30 различни експертизи. Това разкри в понеделник полковникът от правосъдието Марина Молодцова в рамките на конференция в Москва, предава TACC.

„След възобновяването на углавното дело са назначени 34 съдебни експертизи, насочени към идентифициране на загиналите", поясни Молодцова.

„Провежда се внимателно разследване на останките на хората, намерени в два гроба в Поросенков лог. Пред експертите са поставени въпроси за причините за смъртта, определяне на пола и роднинските връзки, както и установяване на различните рани", допълни полковникът от правосъдието.

Руският цар Николай II Романов и неговото семейство са разстреляни през 1918 г. в Екатеринбург. Според по-късно проведени изследвания телата на убитите са били изгорени след разстрела.