София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Възпитателка остави два часа дете самó на Витоша

Туристи го намерили изложено на слънце

5 годиниИнциденти 2 Боряна Райчева

Държавната агенция за закрила на детето апелира всички родители да бъдат по-внимателни на кого поверяват децата си.

Това се наложи след като в социалните мрежи се появи информация, че двегодишно момиченце е било изоставено за два часа самó на слънце на Витоша от възпитателка в частна детска градина.

Момиченцето е бело забелязано от туристи да стои на люлка между 14 и 15:30 ч. Детето плачело, било зачервено и вероятно изгоряло от силното слънце. Хората веднага прибрали детето на сянка, започнали да издирват родителитем му, а чак след това възпитателката го потърсила.

"Във връзка със сигнал в медиите за инцидент с дете, което е било поверено на служители в Детско студио „Пипи“, гр. София, бихме искали да се обърнем към всички родители, с апел да са изключително внимателни, на кого поверяват децата си.

В качеството си на орган, който лицензира услуги за деца, бихме искали да подчертаем, че частните занимални не се контролират от институциите като Държавна агенция за закрила на детето и да предупредим гражданите да бъдат изключително бдителни относно опита и отговорността, които им предлагат служителите в детските заведения, завършва съобщението на ДАЗД.