София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Взрив и пожар в санданското село Ново Делчево

Унищожен е зъболекарски кабинет на стоматолози от Македония

5 годиниКрими 4 Боряна Райчева

Взрив и пожар в санданското село Ново Делчево. По първоначална информация е унищожен зъболекарски кабинет на стоматолози от Македония.

Взривът е станал около 3 часа тази нощ. Силата на ударната вълна е била изключително силна. Стената на кабинета, която е откъм улицата е разрушена. Стъкла са се разхвърчали на отсрещния тротоар. Цялата апаратура и всички мебели в кабинета са унищожени. Не са засегнати съседният лекарски кабинет, както и помещенията на кметството.

Семейството стаматолози от македонския град Радовиш преди четири години взели под наем помещението, което е на първия етаж в сградата на кметството. Стоматолозите идвали да работят в кабинета в петък, събота и неделя.

Жители на с. Ново Делчево смятат, че е дело на конкуренцията, защото македонците не били конфликтни хора и работили съвестно на по-ниски цени.

Разследването по случая продължава.