София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Взрив на жп гарата в Ню Джърси

Съмнителна раница експлодира докато ФБР разследваше какво има в нея

8 годиниКрими 1 Боряна Райчева

Раница се взриви в близост до жп гарата в Ню Джърси, предадох световни медии. Експлозията е настъпила докато полицейски робот е проверявал какво има в багажа.
Кметът на Ню Джърси заяви, че взривът не е контролиран. По нейни думи в съдържанието на раницата е имало устройство, което е можело да причини сериозни наранявания на хората в близост, ако районът не е бил предварително отцепен. Това са тръбни бомби, които не са били детонирани и са причинили експлозията.
Чантата е била забелязана около 21:30 местно време в кошче за отпадъци от двама мъже. Веднага на мястото са пристигнали екипи и служители на ФБР, които са наредили евакуация на сградите в близост.
Властите продължават претърсването на контейнерите за отпадъци в близост за поставени други взривни устройства и възможни заплахи. Всички влакове са били временно спрени заради течащото разследване на място.
Взривяването на устройството е само ден след като в събота вечер в Манхатън избухнаха три бомби. При експлозията пострадаха 29 души.