Гледай
на живо

Взрив на тръбопровод в Мексико

20 жертви, 70 са ранените

Взрив на тръбопровод в Мексико Взрив на тръбопровод в Мексико отне живота на най-малко 20 души. Ранените са близо 70. Инцидентът ст... thumbnail text

Взрив на тръбопровод в Мексико отне живота на най-малко 20 души. Ранените са близо 70. Инцидентът стана в щата Идалго, който се намира в централната част на страната. Мексиканската държавна петролна компания Пемекс официално потвърди, че експлозията е резултат от незаконно свързване и опит да се открадне петрол.

Според губернатора на щата Идалго Омар Фаяд местни жители пробили тръбата в опит да откраднат от течащото гориво. При последвалата експлозия са били убити на място.

Мексиканската държавна петролна компания официално потвърди, че причина за трагедията е незаконно свързване – жертвите събирали гориво от големия тръбопровод Тукспан-Тула на мястото на свръзката.

На мястото на инцидента се провежда операция по разчистване и обезопасяване на района. ВВС пише, че това не е първия подобен инцидент с тръбопроводи на Пемекс. През 2013 година 37 души загинаха при експлозия в Мексико сити.