Гледай
на живо

Взрив в посолството на САЩ в Черна гора

Нападателят се е самоубил

Взрив в посолството на САЩ в Черна гора Нападател хвърли взривно устройство в посолството на САЩ в Черна гора, съобщават световните агенции.... thumbnail text

Нападател хвърли взривно устройство в посолството на САЩ в Черна гора, съобщават световните агенции. От правителството в Подгорица смятат, че след взрива неизвестният нападател се е самоубил.

Американски представител съобщи, че никой в посолството в Подгорица не е ранен при нападението, което е станало в 00:30 часа тази нощ.

Устройството, хвърлено в посолството, е "най-вероятно" ръчна граната, съобщават властите.

Полицията разследва инцидента и се опитва да идентифицира нападателя и да определи мотивите му.

Сградата на посолството не е повредена, а дипломатическите служители по сигурността не са открили други взривни устройство в посолството.

Жителите в района са чули две експлозии, съобщиха местните медии.

Посолството отмени всички услуги за днес и предупреди гражданите на САЩ да избягват сградата до приключване на случая.

От консулствовто инструктираха американците да избягват големи събирания в столицата и да следят местните медии за повече информация.

Черна гора, най-малката бивша югославска република, се превърна в 29-ата страна, която се присъедини към военния алианс на НАТО през май 2017 г. - ход, остро критикуван от Русия и оспорван от някои черногорци, които се застъпват за по-тесни връзки с Москва.