София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Взрив във фабрика в Сицилия, трима загинаха

Жертвите са собственичката на фабриката и двама работници

4 годиниИнциденти 1 Боряна Райчева

Експлозия в семейна фабрика за производство на фойерверки на италианския остров Сицилия причини смъртта на поне трима души, предава AFP. Все още няма яснота за точния брой на жертвите.

Към момента се знае, че 71-годишната собственичка на фабриката и двама работници са загинали в експлозията. Синът на собственичката е сред поне четирима души, които са ранени и са откарани в болница в Палермо с тежки наранявания.

Инцидентът е станал вчера следобед в град Барчелона Поцо ди Гото, докато във фабриката правели фойерверки за предстоящите новогодишни празници. 

Работник, изваден от рухналата сграда казал, че един от колегите му липсва. Все още не е ясно дали има хора в неизвестност, нито какво е предизвикало взрива.

По традиция на Нова година в Южна Италия да се палят фойерверки, както за забавление, така и като ритуал за гонене на зли сили. В региона се правят пиротехнически изделия поне от 1540 г., като това производство често взима жертви при различни инциденти.