София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Взривоопасен пожар на руски кораб край Норвегия

Евакуирани саповече от 100 души

5 годиниИнциденти 1 Боряна Райчева

Голям пожар гори на руски кораб край бреговете на Норвегия. Има опасност от взрив на амоняк и заради това повече от 100 жители в радиус от 300 метра от инцидента са евакуирани. 
 
Полицията в Тромсьо днес сутринта съобщи в Туитър, че поради продължаващия пожар, преминаването през прилежащата към пристанището територия е затворено, тунелът и редица улици в района също са блокирани.
 
Гасенето на пожара се усложнява от факта, че на борда има резервоари с амоняк, които могат да избухнат, както и че съдът е започнал да се накланя поради голямото количество вода, което се използва от пожарникарите.
Горящият роболовен траулер, е построен през 1991 г. в Норвегия. Той е с водоизместимост - 2878 тона, дължина 64 метра, а общият екипаж - 46 души. Корабът е специализиран в риболов на атлантическа треска в североизточната част на Атлантическия океан.
Припомняме, че пожарът е избухнал в сряда на обяд, но въпреки опитите на пожарникарите да бъде изгасен до вечерта. той се е разгорял още по-силно.