София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Взривове са избухнали в „зелената зона“ в Багдад

Пътят към посолството на САЩ е блокиран

4 годиниКрими 1 Боряна Райчева

Експлозия избухна в "зелената зона" на Багдад, където са разположени правителствени сгради и дипломатически мисии. Местни медии съобщават, че пътят към посолството на САЩ е блокиран.

Съобщава се, че две ракети са избухнали в „зелената зона“ на Багдад, където са разположени правителствени сгради и дипломатически мисии. Арабски медии пишат, че ракета може да е паднала близо до американското посолство.

Освен това въздушната база „Балад“ в северен Багдад, използвана от американските военни, беше подложена на обстрел. Това съобщи арабският сателитен канал Al-Arabiya. Според телевизионния канал са пострадали пет души.

В резултат на трите ракетни атаки, на които иракската столица беше подложена, в момента няма информация за жертви, се казва в съобщение на иракските сили за сигурност.

"Няколко ракети избухнаха в събота в центъра на Багдад, в жилищния район "Ал-Ядрия" и в района на военната база „Балад“ в северната част на столицата. До момента няма жертви", се казва в документа.