Гледай
на живо
Vox Populi

За два дни при израелски бомбардировки са загинали 34 палестинци

Повече от 100 души са ранени

От вторник насам 34 палестинци са станали жертви на израелския обстрел на ивицата Газа, още 111 са ранени. Такива данни се съобщават в четвъртък от новинарския портал Dunya Al Watan, позовавайки се на Министерството на здравеопазването на анклава.

Предишната нощ къща е разрушена в резултат на въздушен удар в района на Дейр Балах, загинало е семейство от осем души. Сред загиналите, според палестинската страна, има жени и деца.

Палестинските фракции и израелската армия обменят удари в продължение на два дни, след като влиятелният командир на ислямския джихад Баха Абу ал-Ата и съпругата му бяха убити при бомбардировка през сутринта на 12 ноември. За два дни над 400 ракети и минохвъргачни снаряда са били изстреляни от Газа през територията на еврейската държава, а израелските военни ударили десетки цели, предимно тези, принадлежащи на радикалите.

Снощи благодарение на посредническите усилия на Египет бе постигнато примирие. Примирието в Газа влезе в сила в четвъртък в 05:30 местно време, което според агенцията Man е потвърдено от официалния представител на Ислямския джихад Мусаб ал Бурайм. Междувременно, след като сделката беше постигната в Израел, една ракета беше изстреляна, а на територията на еврейската държава три пъти бяха задействани сирени за въздушно нападение.