София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

"Не ме пази НСО като собственика на Канал 3 Пеевски"

ГД "БОЕЦ" обявява конкурс за граждански кандидат за главен прокурор

5 годиниКрими 26 Боряна Райчева

Атакувалият ме екип на Kанал 3 не са журналисти, те са мутри на Делян Пеевски. Това заяви в предаването "Честно казано с Люба Кулезич" по телевизия "Евроком" председателят на гражданското сдружение "Българи обединени с една цел" (ГД "БОЕЦ").

Става дума за репортажа на Канал 3, в който те демонстрират "разследването" си срещу БОЕЦ и "финансирането" на НПО-то от страна на банкера Цветан Василев.

След като тежко болната съпруга на Георгиев бе изчакана от репортера, оператора и шофьора на Канал 3, той приложи физическа сила срещу тях.

Георги Георгиев припомни, че са се опитвали да нахлуят и в колата му, и в офиса му, без да са искали разрешение за снимки или да са се легитимирали с прескарти.

"Целта е да ми повдигнат обвинение и да ми наложат забрана за напускане на страната, което ще попречи да спася съпругата си като нейн донор".

Той припомни, че две седмици преди изборите вече е бил проверяван с акция на ГДБОП във Видин. "Но тогава не им се получи", казва Георгиев.

БОЕЦ ще изготви жалбата заедно с Десислава Иванчева в Конституционния съд (КС) относно рокадите на ГЕРБ с кандидат-евродепутатката Мария Габриел.

"Утре имаме уговорена среща. Това е абсолютно беззаконие", каза той.

В закона е казано какви са задълженията и правомощията на ЦИК.

Според него ЦИК няма право да заменя желаните кандидат-депутати. "Това може да го направи само Европейският парламент", категоричен е Георги Георгиев.