София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Заболял от морбили и във Варна

Болната е 40-годишна жителка на морската столица

пропускане
5 годиниЗдраве 3 Боряна Райчева

Регистриран е първи случай на заболял от морбили във Варна. Става дума за 40-годишна жена от масларската столица, която е приета в понеделник в инфекциозното отделение болница  „Света Марина”  със симптоми на заболяването, съобщиха от местната РЗИ. С открития нов случай на заболял, общият брой на заразените в страната става 36.
 
Припомняме, че през почивните дни бяха регистрирани четири нови случая на заболели от морбили в Благоевградско. В Инфекциозното отделение на МБАЛ – Благоевград са приети 38-годишна жена от Разлог и две деца на 3-годишна възраст. Четвъртият случай е на млада жена от Разлог.
 
Проверките в детските  детските градини и училищата в Благоевградско заради случаите на морбили, продължават.
 
Здравните власти проследяват и картоните на децата за това дали са им поставени нужните имунизации. Има вече и глобен директор заради това, че е допуснал градината му да се посещава от деца без ваксина.
 
Медиците са категорични, че най-сигурното средство за предпазване от морбили е ваксинопрофилактиката и напомнят на родителите, че трябва да имунизират децата си на 13-месечна и 12-годишна възраст.